Kultura

Susret različitih kultura i tradicija

Dvanaesti Međunarodni folklorni festival svečano je sinoć otvoren koncertnim programom na Omladinskom stadionu. Pred pirotskom publikom nastupili su gostujući ansambli iz Letonije, Izraela, sa Kanarskih ostva i Republike Srpske, kao i Ansambl Doma kulture Pirot. Njima će se danas pridružiti i ansabl iz Argentine. 

DSC01015

Međunarodni folklorni festival prilika je za domaću publiku da kroz igru, muziku i tradicionalne nošnje upoznaju druge kulture, a to je jedan od razloga velikog interesovanja Piroćanaca za ovaj festival. Do 10. avgusta članovi ansambla prezentovaće tradiciju svog naroda kroz igru i pesmu.

DSC00987

XII Međunarodni folklorni festival svečano je otvorio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

– Pored rok koncerta i koncerata narodne muzike, već dvanaest godina organizujemo i folklorne koncerte za one koji uzivaju u ovakvim programima. Nadam se da smo preležali neke dečje bolesti i da će ovaj festival živeti još mnogo godina. Takođe, nadam se da će se naši gosti prijatno osećati u Pirotu, da će pričati o našem gradu kad odu u svoje zemlje i naravno da će opet doći – rekao je Vasić.

DSC00995

Prvi su na binu izašli domaćini, Igrama iz Šumadije Ansambl Doma kulture uveo je publiku u folklorne koncerte.

IMG_20160807_205248

Tokom trajanja ove manifestacije svake večeri od 18:30 minuta folklorci će defilovati gradom, a koncerti će biti održavani na Omladinskom stadionu od 20 sati.

DSC00993

Međunarodni folklorni festival jedan je od najznačajnijih programa Pirotskog kulturno-spotrskog leta, koji i ove godine organizuje Dom kulture Pirot.

IMG_20160807_203507

IMG_20160807_204755

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker