Lokalna samouprava

Sufinansiranje mera za unapređenje energetske efikasnosti

U toku je konkurs koji grad Pirot sprovodi sa Ministarstvom energetike koji se  odnosi na sufinansiranje mera nabavke  i ugradnje stolarije, sistema za grejanje i solarnih panela za sanitarnu toplu vodu. Bojan Ivković, gradski energetski menadžer, kaže, da se očekuje da se u narednih desetak dana  završi ugradnje stolarije ili opreme prema ovim projektima. Ovih dana počinje i ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije.

Prvi ugovori za sufinansiranje nabavke i ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije potpisani su februara i ovih dana  će početi montaža tih postrojenja. Ivković ističe da je kod ove mere podjednako zahtevana procedura priključenja na sistem EDB-a koja sledi nakon izgradnje samih postrojenja. Očekuje se da procedura izgradnje i priključenja prvih postrojenja  bude završena krajem maja i početkom juna.

Ovaj sadržaj deo je projekta “Štedi, jer vredi” koji se realizuje uz podršku Gradske uprave Pirot, u okviru programa sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog značaja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker