Sport

SU Pobednik organizuje kampove za decu na Staroj planini i u Grčkoj

SU Pobednik ove godine ponovo će organizovati kampove za decu na Staroj planini, u Dojkincima, ali i u Grčkoj, na oduševljenje velikog broja mališana.

Pandemija izazvana virusom Covid19 dovela je do brojnih promena i novina u našem životu. Jedna od njih je da je ,,onlajn’’ nastava prvi put uvedena u sistem obrazovanja, što nam ukazuje da smo pred velikim izazovom za budućnost, kažu u Pobedniku.

Iako je korišćenje interneta i raznih aplikacija prividno olakšalo život i povećalo ugodnost, zdravlje dece i svih nas je na ozbiljnom iskušenju. Smanjena je fizička aktivnost na račun povećanog broja sati sedenja deteta za stolicom pred televizijom i kompjuterom. Praćenje onlajn nastave, dopisivanje preko portala i pisanje domaćih zadataka može potrajati i do deset sati na dnevnom nivou. To je zaista previše i može ostaviti trajne neželjene posledice po zdravlje dece.

Nameće se pitanje na šta se svodi društveni život dece? Gde su igra i slobodno vreme koje su deca provodila napolju? Da li neko brine o socijalizaciji dece? Budućnost neće moći da čeka sve one koji su propustili period sticanja imuniteta i unapređivanja zdravlja tokom odrastanja. Zato ne čekajte da dođe do problema (povišen krvni pritisak dece, pojava dijabetesa, narušen koštano−zglobni sistem…) kako bi ga rešavali, već delujte preventivno.
Planina, četinari, netaknuta priroda, čist vazduh, more, pesak, sunce, vršnjaci, zabava… sve su to asocijacije za nezaboravan provod vođen od strane eminentnih stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom različitog uzrasta. Različiti oblici kretanja, zabavan sportski i edukativni sadržaj tokom svakog dana daleko premašuju preporučen dnevni nivo vežbanja od strane Svetske zdravstvene asocijacije.

Ukoliko imate dete uzrasta 6-10 godina i želite da ga naučite zdravim životnim navikama, da se osamostali, veruje u svoje mogućnosti, unapredi svoje zdravlje, nauči da brine o sebi, onda je POBEDNIK kamp na Staroj planini (Dojkinci) idealan za vas. Možete prijaviti svoje dete za neku od smena:
I smena: 26.04.2022 -30.04.2022.
II smena: 25.06.2022. – 29.06.2022.
III smena: 30.06.2022. – 04.07.2022.

Broj deteta je ograničen po smenama na 50 pa zbog toga bi bilo dobro da što pre prijavite svoje dete i rezervišete mesto. Sve dodatne informacije kao i samo prijavu možete pronaći na sajtu našeg Udruženja www.pobedniksport.com

Deca uzrasta 10-17 godina će imati prilike da sa svojim vršnjacima iz Grčke, Severne Makedonije, Rumunije i Srbije uživaju na letnjem kampu POBEDNIK (Alexandra kamp, Grčka) uz bogat sportski i zabavni sadržaj. Ovog leta imamo dve smene:
I smena: 25.06.2022. – 02.07.2022.
II smena: 13.08.2022.- 20.08.2022.
Postoji veliko interesovanje dece za odlazak na kamp na moru pa iz tog razloga Vas pozivamo da prijavom što pre rezervišete mesto svom detetu i krene u nezaboravan provod sa pobednički timom. Takođe, sve potrebne informacije možete pronaći na sajtu našeg Udruženja www.pobedniksport.com u delu KAMPOVI.

Dečije doba brzo prolazi, a na nama je da se potrudimo i omogućimo deci da ono bude zdravo i puno prelepih uspomena, poručuju iz ovog sportskog udruženja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker