Foto vest

Studenti renovirali Dom kulture u Dojkincima. Ogromni ćilim naslikan na podu

Grupa studenata i nastavnika Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu zajedno sa stanovnicima sela Dojkinci na Staroj planini  realizovala je projekat “Uređenje sale Doma kulture u MZ Dojkinci“. Opšti cilj projekt je unapređenje kvaliteta života, odnosno obnova života u selima na Staroj planini i Srbiji.

Sala Doma kulture pre ovih radova bila je u veoma lošem stanju. Na sreću, zahvaljujući studentima, njihovih nastavnicima i donatorima to više nije slučaj.
-Očekujemo da ovo bude inicijalni projekat koji će inspirisati i podstaći pojedince, zajednice, javne, privatne i civilne organizacije na društveno odgovorno delovanje, zaštitu prirode i obnovu života u selima Stare planine i Srbije. Korist od realizacije projekta imaće neposredno Dojkinčani, ali i stanovnici susednih sela-kažu studenti.

Realizaciju projekta su podržali: Zajednicko.org – platforma za teoriju i praksu društvenih dobara, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, grad Pirot i kompanije: Nivo 381 – Penetron iz Beograda, Easy Building iz Pančeva, INO-ING Gradnja iz Pirota i Rus Plamen iz Aranđelovca. 

 

fotografije Dragan Ćirković

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker