Lokalna samouprava

Studenti arhitekture u Pakleštici

Grupa od 28 studenata arhitekture sa beogradskog univerziteta boraviće narednih dana u selu Pakleštica na Staroj planini gde će raditi na očuvanju arhitekture ovog dela Stare planine. Danas je u skupštinskoj sali Gradske uprave pomoćnica gradonačelnika Slađana Mančić priredila prijem za studente i profesore i poželela im da imaju uspeha u radu tokom svog boravka na Staroj planini.

Docent na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Danijela Milovanović Rodić kazala je novinarima da je ovo drugi dolazak studenata u Pirot odnosno na Staru planinu.

-Veoma smo zahvalni Gradu Pirotu i mesnim zajednicama Dojkinci, prošlogodišnjim domaćinima i MZ Pakleštica, ovogodišnjim domaćinima. Radi se o novoj generaciji mladih profesionalaca koji će biti društveno odgovorni i aktivni. Projekat će imati istu ideju – podršku razvoju sela i održivom razvoju našeg područja, dakle na razvoj koji je odgovoran prema životnoj sredini-kazala je Milovanović Rodić.

Pomoćnica gradonačelnika Slađana Mančić poželela je dobrodošlicu studentima koji su došli na Staru planinu i dodala da je reč o odličnom projektu koji je prošle godine rezultirao uređenjem Doma kulture u Dojkincima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker