Stručnjaci za zaštitu životne sredine iz cele zemlje u Pirotu obišli jednu od najboljih Regionalnih deponija u zemlji

U poseti Regionalnoj deponiji Pirot danas boravi grupa od tridesetak stručnjaka za zaštitu životne sredine iz cele zemlje. Jedan od vodećih stručnjaka iz ove oblasti Milovan Rakijaš, iz Udruženja “Klaster komora za zaštitu životne sredine” kazao je da je Regionalna deponija Pirot jedna od najboljih i najsavremenijih deponija u Srbiji.

-Ovde se prate podzemne vode, površinske, vrši se onlajn monitoring na najsavremeniji i najmoderniji način, postoji najsavremenija meteorološka stanica. Ja sam obišao mnogo deponija, ali ovo je jedna od najboljih i ja želim da pohvalim direktora Ivanova koji sa svojim saradnicima radi sa puno entuzijazma po svim svetskim i evropskim regulativama kada je o očuvanju životne sredine reč-kazao je Rakijaš.

U organizaciji Klaster Komore za zaštitu životne sredine održano je prethodnih dana savetovanje o zaštiti životne sredine gde je rad Regionalne deponije Pirot prezentovao tehnički direktor Nenad Đorđević.

-Međunarodno savetovanje održano je u Nišu a tema je bila zaštita vazduha, zaštita životne sredine i komunalni neopasni otpad. Mi smo prezentovali temu koja se tiče analize stanja zaštita životne sredine u zoni Regionalne deponije Pirot-kazao je Đorđević.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar