Gradska hronika

VIDEO! STRAVIČAN POŽAR u Senokosu. Izgorela porodična kuća mladog bračnog para sa dvoje dece. Srećom, nikoga u kući u momentu požara nije bilo, ali je ŠTETA OGROMNA. Porodici Bogdanović POTREBNA JE POMOĆ!

U dimitrovgradskom selu Senokos, u stravičnom požaru, potpuno je izgorela porodična kuća Nataše i Aleksandra Bogdanović, u kojoj su oni živeli sa svojom decom, Ilijom i Mihajlom. Velika je sreća da u momentu izbijanja požara u kući nije bilo nikog, ali je pričinjena nemerljiva materijalna šteta jer je reč o porodici koja se pre pet godina odlučila da se preseli u ovo idilično selo na Staroj planini, i sve što ima, uloži u tu kuću i u posao sa čuvanjem autohtonih buša na Staroj planini.

 

 

 

 

Kako je za PV kazala Nataša, za svega nekoliko sati, uništeno je sve što je ova porodica godinama mukotrpno stvarala, u prilično surovim planinskim uslovima, ali sa ogromnom ljubavlju, posvećenosti, a posebno na radost mališana, koji su svaki slobodan trenutak, kada nisu u školi, pomagali roditeljima i uživali u boravku na Staroj planini. Reč je inače o dedovini, na koju su se Aleksandar i Nataša vratili, obnovili je i stvorili sebi lepe uslove život i za odrastanje dece, sve dok se nije desio požar u kome je za nekoliko sati uništeno sve na čemu su oni mukotrpno radili zadnjih godina.

-Ovo je dedovina supruga, tu je rastao sa svojim roditeljima, pet godina smo obnavljali sve, stvorili lepe uslove za život. Suprug je po struci šumar, napustio je posao u Srbijašumama da bi ostvario svoj san i obnovio dedovinu. U tome smo i uspeli, imamo svoje poljoprivredno gazdinstvo, u kući smo imali i računare i svu modernu opremu za rad u savremenim uslovima, čak smo imali i sistem video nadzora za stoku, koja se odgaja u organskoj proizvodnji na Staroj planini. Izgorelo je sve. Sanjali smo da jednog dana krenemo i u preradu mesa. Kuća je bila izuzetno zdrava, mnogo je uloženo u nju, njeno opremanje-kazala je Nataša za PV.

Porodici Bogdanović potrebna pomoć dobrih ljudi!

SVI KOJI ŽELE, MOGU DA POMOGNU OVOJ PORODICI DA PONOVO STANE NA NOGE UPLATOM DOBROVOLJNOG PRILOGA PO ŽELJI NA RAČUN:

160-5400101123304-55 na ime Nataša Bogdanović, ulica Đure Đakovića 14, Pirot

 

Sva domaćinstva na teritoriji opštine Dimitrovgrad osigurana kod DUNAV OSIGURANJA

Sreća u nesreći je da su sva nastanjena domaćinstva na teritoriji opštine Dimitrovgrad osigurana kod Dunav osiguranja, pa u slučaju požara, poplava i sličnih nedaća, mogu računati na nadoknadu štete, pa će i porodici Blagojević, šteta, koja je doduše ogromna, biti nadoknađena u iznosu na koji je ugovoreno osiguranje. Opština Dimitrovgrad već dugi niz godina na ovakav način osigurava sva nastanjena domaćinstva na svojoj teritoriji, i u gradu i selima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker