Gradska hronika

Strateško partnerstvo u oblasti proizvodnje gumeno-tehničke robe sa Fincima

Predstavnici Tigra AD, D-Company i Slobodne zone Pirot sastali su se u Finskoj 06. juna 2018. sa rukovodstvom kompanije Teknikum Group DOO i obišli dve njihove fabrike koje proizvode gumeno-tehničku robu za klijente širom sveta.

Proizvodnja je veoma kompatibilna sa programima u kompanijama Tigar AD i D-Company što stvara mogućnost saradnje između ovih kompanija, ocenjeno je na sastanku na kome je predložena uzvratna poseta delegacije Teknikuma radi detaljnijeg upoznavanja sa tehničkim kapacitetima i opremom naših preduzeća i eventualnog početka saradnje do kraja ove godine. Tigar AD je najveći izvoznik iz Srbije za Finsku, i ambasador Srbije u Helsinkiju Saša Obradović se pridružio sastancima.

Predstavnici pirotskih kompanija sastali su se 07. juna i sa rukovodstvom Privredne komore Tampere, i tom prilikom dogovoreno je učešće UO Privredne komore Pirot na Sajmu podizvođača u septembru ove godine, sa ciljem stvaranja prilike da privreda pirotskog okruga učestvuje u velikim ugovorima finskih privrednika, dobije profitabilne poslove i ostvari devizni priliv.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker