Sport

Strahinja Manojlović Pobednik Pirota

Strahinja Manojlović, džudista Crvene zvezde osvojio je titulu “Pobednik Pirota” i nagradu u iznosu od 20 hiljada dinara za najboljeg takmičara turnira. Na prvom međunarodnom turniru “Pobednik Pirota”, koji je održan u Hali Kej, učestvovalo je više od 350 džudista iz 39 klubova iz sedam evropskih zemalja – Moldavije, Rumunije, Grčke, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske i Srbije. Najuspešnija ekipa turnira je Crvena zvezda, dok su pirotski džudisti drugi u generalnom plasmanu.

Organizator turnira je DŽudo klub “Ipon 010” iz Pirota, uz podršku DŽudo saveza Srbije, DŽudo saveza centralne Srbije, grada Pirota i Sportskog centra Pirot. Turnir je otvorio Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota.

“Prezadovoljan sam kako je protekao današnji turnir, posebno zbog velikog odziva ekipa iz inostranstva. Učestvovali su najjači klubovi iz Srbije, poput Crvene zvezde, Partizana, ODŽK Beograda, Kineziza, ali i najbolji klubovi Bugarske, Grčke i Makedonije. Uspostavili smo sjajnu saradnju sa klubovima iz Rumunije, Moladavije i Crne Gora, što je možda i najveća vrednost ovog turnira. Definitivno smo pokazali da je džudo klub Ipon jedan od najuspešnijih pirotkih sportskih klubova. Ovom organizacijom podigli smo lestvicu na izuzetno visok nivo. Ambicije i planovi su nam još veći. Zahvaljujemo se na podršci kompaniji Limes, koja je bila sponzor glavne nagrade, ali i ostalim sponzorima, prijateljima, volonterima, roditeljima i naravno gradskoj upravi i sportskom centru, bez kojih ne bi bilo moguće organizovati ovako masovno takmičenje”, rekao je trener Danilo Drašković.

Džudisti Pirota ponovo su briljirali osvojivši dve zlatne, četiri srebrne, devet bronzanih medalja i sedam petih mesta. Najsjajnija odličja osvojili su Miloš Panić i Maša Krstić. “Takmičari su pokazali odličnu disciplinu na tatamiju, ali i van njega, kao izvrsni domaćini. U ostvarenju boljih rezultata sprečila ih je trema zbog nastupa u Pirotu. Ipak ovo je prvi ovosezonski turnir i nadamo se još boljim rezultatima. Za početak sezone ovo je odličan uspeh. Sledećeg vikenda očekuje nas nastup na turniru u Igalu u Crnoj Gori”, rekao je Marko Cenić, trener pirotskih džudista.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de