Sport

Stonoteniseri i Swon dance klub na javnom treningu u okviru Evropske nedelje sporta

U okviru Evropske nedelje sporta danas je na omladinskom stadionu održan javni trening gde su se predstavili stonoteniseri  STK Radnički i plesni klub Swan dance. Javni trening pratili su predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije koji uz čiju podršku Grad Pirot organizuje ovu manifestaciju. Pored Pirota „Evropska nedelja sporta 2023.“ održava se u još devet gradova u Srbiji i u mnogim gradovima širom Evrope.

Evropska nedelja sporta organizuje se svake godine u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom za omladinu i sport. Ovo je šesti put da se u Pirotu organizuje ovaj sportski izazov, “Cilj  manifestacije je da se građani motivišu da se  bave fizičkom aktivnošćiu bez obzira na pol, godine i fizičku spremnost  kao I edukacija građana o zdravim stilovima života” – kaže, Ivana Stamenović, gradski većnik za sport.

Plesni klub Swan dance učestvuje na ovoj manifestaciji svake godine.”Deca vole da dolaze i da nastupaju  pred publikom a deca iz drugih škola koja ne treniraju mogu da vide i da se zainteresuju da se upišu u plaesnu školu. Upis je u toku i svako ko je zainteresovan može da dođe” – kaže Tijana Mitić, koreograf.  

I STK Pirot se svake godine rado odaziva na poziv Sportskog centra da učestuje u Evropskoj nedelji sporta.

“To je izuzetno bitno za naš klub zato što ima mnogo dece koja dolaze da treniraju stoni tenis.  Ove sezone smo se pojačali sa jednim od najboljih mladih igrača iz Bugarske i cilj nam je prva liga,  nadamo se da ćemo ove godine uspeti u tome. A ovo je jedan od načina da omasovimo naš klub, kaže trener, Admir Danijali.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker