Sport

Stojanović:Želim da pomognem da “beli” uđu u viši rang

Stefan Stojanović, najnovije pojačanje Radničkog, koji je više godina zaredom najbolji strelac lige, izjavio je danas na promociji na stadionu kraj Nišave da mu je cilj da pomogne novoj ekipi da se plasira u viši rang takmičenja. Po njegovim rečima, Radnički je bez sumnje najbolja ekipa u aktuelnom rangu takmičenja i bez sumnje zaslužuje da se plasira u viši rang.

stefan stojanovic

Stojanović kaže da je u Pirot došao kako bi pomogao novom timu da se plasira u viši rang takmičenja.

-Zahvaljujući upravi Radničkog, složili smo se da je najbolje za mene da dođem ovde i pokušam da pomognem ekipi da se plasira u viši rang takmičenja. Počeo sam u OFK Beogradu, posle sam bio u Mađarskoj, gde sam bio dve godine, tri godine nakon toga sam igrao za BSK Borču i na kraju u Radnički Svilajncu, a igrao sam i u Radničkom iz Kragujevca. Radnički iz Pirota je definitivno najveći klub u ovoj ligi i milim da je vreme da najzad veliki sportski centar, kao što je to Radnički iz Pirota, uđe u viši rang takmičenja, i zbog toga sam i ovde-kazao je Stojanović.

Trener Radničkog Marjan Živković kaže da je dovođenje odličnog napadača od koga se mnogo očekuje, uspeh rukovodstva kluba.

-Jutros je potpisan ugovor. Već par godina je ili prvi strelac ili među najboljim strelcima. On je upravo ono što nama treba jer smo imali problema sa realizacijom. Ima odličan smisao za igru, za kombinatoriku, a uz to ima i odličnu realizaciju što pokazuje i njegov saldo. Što se tiče odlazaka, neki su bili, a neki nisu bili planski. Napravili smo jednu prepoznatljivu igru, gde se gaji agresivan fudbal, uz to uz insistiranje na igri, a ne na destrukciju. Timovi u regionu prepoznali su to i prepoznali kvalitetne igrače za kojima je bila velika potražnja. Mi u ovom trenutku nismo bili u stanju da se odbranimo od toga. Pored Stojanovića, pojačanje  je i golman Ivan Kostić, koji je pokazao odličan kvalitet i gotovo je sigurno da ostaje ovde. Zatim, desni bek Luka Simonović, isto ima dobar potencijal, prošao je školu OFK Beogradu, vrlo verovatno je da ćemo da ostavimo i njega, što je već treći igrač sa Stojanovićem, a u pregovorima smo i sa dva do tri vezna igrača da nadomestimo odlazak iskusnog Fuada Salihovića-kazao je Živković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker