Sport

Sto godina fudbala u Pirotu. U našem gradu 2.000 registrovanih fudbalera, 35 klubova…

Ove nedelje Opštinski i Okružni fudbalski savez organizuju obeležavanje velikog jubileja – stogodišnjice fudbala u Pirotu. Predsednici Okružnog i Opštinskog fudbalskog saveza Vidojko Panajotović i Vladica Tošić konstatovali su da je poslednjih godina napravljen veliki pomak u razvoju fudbala, Radnički ima odlične rezultate, a Pirot ima više od 30 registrovanih fudbalskih klubova i više od 2000 fudbalera, trenera..

Predsednik Okružnog FSS Vidojko Panajotović kazao je da je stanje u pirotskom fudbalu poslednjih godina drastično poboljšano, Radnički ima odlične rezultate a uspešno radi i veliki broj klubova u opštinskoj i okružnoj ligi, a sve to zahvaljujući ogromnoj podršci Grada Pirota.

-U planu je da Grad Pirot otkupi stadion, nekadašnju Ciglanu, dugo se već pregovara sa FSS da Pirot dobije i teren sa veštačkom travom, u planu je sređivanje terena Tanaska Rajića, mi ćemo sa Gradom učestvovati i u nabavci semafora. Cilj je da Radnički postane superligaš, jer Pirot definitivno zaslužuje da ima superligaša-kazao je Panajotović.

U Pirotu 2.000 registrovanih fudbalera, 35 registrovanih klubova

Vladica Tošić, predsednik Opštinskog FSS kazao je da se fudbal igra u Pirotu od 1919. godine odigravanjem utakmice u dvorištu Gimnazije Pirot.

-Prva prava fudbalska lopta je stigla u Pirot iste godine, sledeće godine formiran je prvi fudbalski klub POLSK. Tokom ove nedelje imamo nekoliko aktivnosti, najpre u sredu radna sednica FS Pirotskog okruga, otkrivanje spomen table na ulazu u Gimnaziju Pirot a u čestvrtak i Svečanu akademiju u 19 sati u Domu kulture. Moramo da smo ponosni na 35 registrovanih klubova, na Opštinsku i Okružnu fudbalsku ligu, imamo preko 2000 registrovanih fudbalera, fudbalskih trenera, sudija-kazao je između ostalog Tošić.

 

 

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ГРАДА ПИРОТА

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ПИРОТСКОГ ОКРУГА

ПРОГРАМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ЈУБИЛЕЈА

100 ГОДИНА ФУДБАЛСКЕ ИГРЕ У ПИРОТУ

Понедељак, 9. децембар 2019.

  • 12 сати-Фудбалски савеза града Пирота, Пирот

    • Конференција за медије и новинаре

Среда, 11. децембар 2019.

  • 11 сати-Седница ИО Фудбалског савеза Пиротског округа

  • 12 сати-Гимназија Пирот, Пирот

    • Откривање спомен табле у част 100 година фудбалске игре у Пироту

Четвртак, 12. децембар 2019.

  • 19 сати-Дом културе, Пирот

    • Свечана Академија

Пирот, 9.12.2019.

Владица Тошић

Председник Фудбалског савеза града Пирота

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker