Gradska hronika

Stigli spasioci iz Bugarske

Večeras oko 20 sati pored Pirota je prošao konvoj sa spasilačkom jedinicom iz Bugarske, iz Plovdiva, koja se uputila u poplavama najugroženije krajeve Srbije kako bi pomogla unesrećenima.

Kako je Pirotskim vestima kazao komandir Spasilačke jedinice iz Plovdiva Dmitar Brišimov, jedinica poseduje veliki broj specijalnih vozila, čamaca, pumpi, osam ronilaca i ukupno 24 spasilaca.

-Svi naši ljudi su veoma iskusni i učestvovali su u sličnim akcijama u Bugarskoj i inostranstvu. Došli smo da pomognemo ljudima u vašoj zemlji koja je teško pogođena katastrofalnim poplavama-kazao je Brašimov.ACA_7555_resize

Konvoju bugarskih spasilaca pridružio se i kamion humanitarne pomoći koji je obezbedila opština Pirot.

ACA_7559_resize

Članove ove spasilačke ekipe iz susedne zemlje dočekali su predsednik SO Pirot Milan Popović, zamenik predsednika SO Aleksandar Z. Ćirić i direktor Direkcije za izgradnju grada i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije, Branislav Kostić.

Predsednik SO Pirot Milan Popović kazao je da ovaj kamion sa tonom pijaće vode, 200 litara mleka i mnogim drugim potrepštinama samo interventna pomoć najugroženijima.

-Uveliko razmatramo koliko smo u mogućnosti i da novčano pomognemo, a u gradu se prikuplja i pomoć u vidu obuće, odeće, ćebadi i mi pozivamo građane da se odazovu akciji i u zgradu stare  škole “Vuk Karadžić” donesu pomoć koja će biti otpremljena najugroženijima.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

6 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker