Korona virus

Stigli rezultati za 25 uzoraka, samo jedan pozitivan. Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu i dalje nesigurna, ali stabilna

Od početka epidemije do 15.08.2020.g. na području okruga ukupno je uzorkovano 3275 briseva na RT-PCR. Danas nije uzorkovan nijedan bris.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 358 osoba: u Pirotu 241, Babušnici 33, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 14.08.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja pirotskog okruga.

Na dan 15.08.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 25 uzoraka, od kojih 1 pozitivan na Covid-19.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 202 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-132, Bela Palanka-60, Babušnica-7i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (48 lica su u izolaciji).

Na grudno odeljenje Opšte bolnice Pirot danas nije primljen nijedan bolesnik pod sumnjom na covid infekciju. U ovoj nedelji broj pregleda u Kovid ambulantama u odnosu na prehodnu nedelju je smanjen, s tim što je oko 30% prvih pregleda, a oko 70% kontrolnih pregleda.

Epidemiološka situacija u Pirotu se i dalje NESIGURNA, ali stabilna. EVIDENTAN JE PAD BROJA OBOLELIH U ZADNJE DVE NEDELJE, što je svakako rezultat MERA PREVENCIJE.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Republici Srbiji postoji i dalje rizik za PRELIVANJE obolelih iz drugih mesta u Srbiji, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva.

Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održali epidemiju pod kontrolom.

Virus još uvek cirkuliše u populaciji!!!

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker