Korona virus

Stigli rezultati za 23 uzorka – svi NEGATIVNI!

Od početka epidemije do 01.09.2020.g. na području Okruga ukupno je uzorkovano 3541 briseva na RT-PCR. Danas je uzorkovano 13 briseva koji su poslati u IZJZ Niš.
Od ukupnog broja testiranih na Okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 365 osoba: u Pirotu 245, Babušnici 36, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 31.08.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja pirotskog okruga.

pirot korona zavod za javno zdravlje

Na dan 01.09.2020.godine iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 23 uzoraka i svi su NEGATIVNI.
U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 209 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-136, Bela Palanka-60, Babušnica-11 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (15 lica su u izolaciji).
Epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje NESIGURNA, ali stabilna. U POSLEDNJOJ NEDELJI REGISTRUJU SE SPORADIČNI (pojedinačni) SLUČAJEVI
Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u R Srbiji postoji i dalje rizik za PRELIVANJE obolelih iz drugih mesta u Srbiji, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva.
Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru (nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održali epidemiju pod kontrolom.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker