Korona virus

Stigli rezultati za 19 uzoraka – svi NEGATIVNI na Covid19

Danas su iz laboratorije IZJZ Niš stigli rezultati za 19 uzoraka, od kojih su svi NEGATIVNI na Covid-19, saopštio je Zavod za javno zdravlje Pirot. Do sada je, od početka epidemije, laboratorijski potvrđeno na teritoriji Pirotskog okruga 350 osoba obolelih od Covid19 virusa. Najviše obolelih je u Pirotu –  235, Babušnici 32, Beloj Palanci – 79 i  Dimitrovgradu – četiri. Od početka epidemije do danas, 07.08.2020. registrovano je 24 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 5 umrlih lica) sa područja pirotskog okruga.

Zavod za javno zdravlje Pirot

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 194 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-126, Bela Palanka-59, Babušnica-6i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (62 lica su u izolaciji).

Od početka epidemije do 07.08.2020.g. na području okruga ukupno je uzorkovano 3157 briseva na RT-PCR. Danas su uzorkovana još 14 brisa i dostavljena u laboratoriju IZJZ Niš.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot danas se nalazi samo jedan oboleli pod sumnjom na covid infekciju. Ostala četri pacijenta su oporavljena i otpuštena kući.

Epidemiološka situacija u Pirotu se stabilizuje. EVIDENTAN JE PAD BROJA OBOLELIH U ZADNJIH NEDELJU DANA, što je svakako rezultat MERA PREVENCIJE.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u R Srbiji postoji i dalje rizik za PRELIVANJE obolelih iz drugih mesta u Srbiji, te pogoršanje situacije u Pirotu i okrugu, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva.

Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca i poštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održali epidemiju pod kontrolom.

Virus još uvek cirkuliše u populaciji!!!

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker