Korona virus

Stigli rezultati za 18 uzoraka – BEZ POZITIVNIH. Danas na grudnom odeljenju Bolnice nije primljen nijedan pacijent sa sumnjom na covid19

Od početka epidemije do 13.08.2020.g. na području okruga ukupnoje uzorkovano 3250 briseva na RT-PCR. Danas je uzorkovano još 24 briseva i dostavljeno u laboratoriju IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 356 osoba: u Pirotu  239, Babušnici  33, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 13.08.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu iavgustu 6 umrlih lica) sa područja Pirotskog okruga.

Na dan 13.08.2020. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 18 uzorka, od kojih nema pozitivnih na Covid19.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 200 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-130, Bela Palanka-60, Babušnica7 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti odtežine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovihporodica (52 lica su u izolaciji).

Na grudno odeljenje Opšte bolnice Pirot  danas  nije primljen nijedan bolesnik pod sumnjom  na covid infekciju.   U prethodnoj nedelji broj pregleda u Kovid ambulantama u odnosu na prehodnu nedelju je smanjen, s tim što je 30% prvih pregleda, a 70% kontrolnih pregleda.  

Epidemiološka situacija u Pirotu se i dalje NESIGURNA, alistabilna. EVIDENTAN JE PAD BROJA OBOLELIH U ZADNJE  DVE NEDELJE, što je svakako rezultat MERA PREVENCIJE.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u R Srbiji postoji i daljerizik za PRELIVANJE obolelih iz drugih mesta u Srbiji, zbogturističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugihkretanja stanovništva.

Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca ipoštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbijeza suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima  uzatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održaliepidemiju pod kontrolom.

Virus još uvek cirkuliše u populaciji!!!

                                                                                                Centarza kontrolu i prevenciju bolesti

                                                                                                     Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker