Gradska hronika

Stigle drvene “kućice” za prodaju novogodišnjih čestitki, suvenira, domaćih proizvoda

Gradska uprava Pirot u saradnji sa Turističkom organizacijom Pirot obezbedila je deset drvenih “kućica” za prodaju suvenira, novogodišnjih čestitki i proizvoda domaće radinosti, i šesnaest manjih, na rasklapanje, za iste namene. “Kućice” od čamovih oblica i poluoblica, koje su trenutno na na Belom trgu, moći će da se pomeraju i koriste prilikom održavanja pojedinih gradskih manifestacija.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Pirot, Bratislava Zlatkova, ove godine ne bi trebalo da se prave improvizovane tezge, kao što je to bilo do sada, već će prodavci čestitki i novogodišnjih poklona moći da koriste male prodajne objekte dimenzija 2m x 1m x 0,80m na rasklapanje sa tendom i ovih deset drvenih “kućica” sa krovom. U planu je da se nabavi još ovakvih objekata koji bi se instalirali u selima koja su interesantna turistima da bi se u njima prodavali određeni proizvodi, bar po četiri ili pet tezgi. Nabavku drvenih “kućica” i tezgi finansirao je grada Pirot, a Turistička organizacija je učestvovala kao partner.

U dogovoru sa Komunalcem i Odeljenjem za urbanizam odrediće se ko će moći i kada da koristi drvene “kućice” i rasklapajuće tezge sa tendom. To će biti uskoro poznato.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker