Lokalna samouprava

Stigla pomoć u Belu Palanku: Obnavlja se dvadeset domova koji su najviše stradali u poplavama

Predsednik opštine Ub Darko Glišić, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas su uručili pomoć za 20 domova u Beloj Palanci koji su najgore prošli u nedavnim poplavama. Reč je o građevinskom materijalu koji će se koristiti za sanaciju i obnovu kuća, koja će početi već narednih dana, najavio je Glišić.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić kazao je novinarima da je ovo druga poseta u zadnje dve i po nedelje i da je u medjuvremenu prikupljena nova količina pomoći.

-Obezbedili smo za 20 kuća građevinski materijal i ja se nadam da ćemo od ponedeljka, kada vreme bude dozvolili, mogli da krenemo da izvodimo građevinske radove. Znamo da je voda problem pa smo se potrudili i da dopremimo izvesnu količinu vode. Gradonačelnici Niša i Pirota su se takođe uključili u akciju-kazao je Glišić.

Predsednik opštine Bela Palanka  Goran Miljković zahvalio se Darku Glišiću, predsedniku bratske opštine Ub.

-Od prvog dana su sa nama, odmah nakon poplava su doneli pomoć, danas dobijamo i materijal za sanaciju dvadesetak kuća u romskom naselju Murica. Imamo probleme i sa vodosnabdevanjem pa se zahvaljujem i gradonačelnici Sotirovski i gradonačelniku Vasiću koji su nam donirali vodu koja nam je preko potrebna-kazao je Miljković.

Gradonačelnica Sotirovski kazala je da će u narednom periodu biti još pomoći Beloj Palanci.

-Pomoći ćemo i u građevinskom materijalu, vrlo brzo ćemo dopremiti pakete hrane i sredstava za higijenu-kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić istakao je da je svaka vrsta solidarnosti u ovakvim situacijama veoma važna.

-Donirali smo pijaću vodu – 10.000 litara vode. U Pirotu, na sreću, nismo imali problema sa vodosnabdevanjem nakon poplava i to pre svega zahvaljujući novoizgrađenoj Crpnoj stanici Berilovac, koja je uspela da neutrališe veliko zamućenje vode pa su Piroćanci sve vreme imali ispravnu vodu za piće. U Pirotu trenutno rade komisije koje popisuju štetu na objektima u Pirotu. Jedna komisija će dati izveštaj Kancelariji za javna ulaganja a druga će biti za lokalne potrebe jer smo mi izdvojili oko 1.5 milion dinara i nadam se da ćemo u narednih mesec dana isplatiti tu pomoć koja je obezbeđena zahvaljujući Tigar tajersu i drugim donatorima-istakao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker