Gradska hronika

Stečajni upravnik AHA Mure uporan. Zakazao i petu prodaju!

Nakon neuspele četvrte prodaje stečajnog dužnika AHA Mure Prvi maj, stečajni upravnik ekspresno odlučio da se pokrene peta po redu prodaja fabrike. Ovo samo po sebi znači da proizvodnja u slobodnim halama neće biti pokrenuta do okončanja stečajnog postupka. Oglas o prodaji imovine biće objavljen 21.aprila, a da li je fabrika pronašla kupca, znaće se 31.maja.

Jedina promena u odnosu na dosadašnje pokušaje da se fabrika proda, je da će se peta prodaja obaviti metodom javnog prikupljanja pisanih ponuda.

Stečajni upravnik i dalje ne mari za apel lokalne samoprave. Aleksandar Ćirić, pomoćnik gradonačelnika za investicije i infrastrukturu, juče je u intervjuu Pirotskim vestim izjavio da je pokretanje proizvodnje kroz zakup, trenutno, najbolje rešenje, kao i da stečajni upravnik jedino gleda da ostvari svoj interes, odnosno da naplati svoj procenat od prodaje fabrike, ali i da zastupa interese krupnih poverilaca, koji insistiraju na prodaji kako bi što pre naplatili svoja potraživanja. Ćirić je takođe rekao da je sva odgovornost u vezi prodaje, samo na stečajnom upravniku.

Slične vesti

5 Comments

  1. Postovani,stecajni upravnik je upravu,postuje zakon i interes bivsih radnika prvomajaca je da se proda i podele pare koje se duguju,oko zakupa imace koristi samo oni koji se zato bore.Lokalna samouprava se izjasnjavala da nema nikakve ingerencije oko propasti firme,otkud sada toliko brige.Nemoj da se mesaju i rasturaju prodaju.bivsi radnik,prvomajac.hvala.

    1. Ti si izgleda pulen stecajnog upravnika. Pa radnici nece dobiti ćorav dinar od prodaje. Zasto lazes!? Mogu delom da se naplate Poreska uprava i banke. Gospodine postoje stecajni redovi za naplatu, a radnici su daleko. Nece dinar dobiti. Zapamtite.

    2. Koju prodaju pominjes? Vidis da niko nece da kupi celu fabriku kako je nudi stecajnu upravnik. Druga stvar ovde se ne radi o prodaji prvog maja vec aha mure pa se iz ovog dela radnici nece nista naplatiti.

  2. Postovani,zasto ne objavite moj komentar od danas na temu prodaje AH prvi maj,objavite i drugu stranu,njihovo misljenje,ovu fabriku su gradili radnici Prvog maja kroz razna zaduzivanja,kredite koje su radnici vracali nikada neprimaci pravu platu,kroz 5 osiguranjazaduzivanjem,uplacivanjem svih prvomajaca dobrovoljnnim prilozima na poznati ziro racun.Nemojte da budete saucesnik u nesta sto Vam nije poznato,a agoniji Prvog maja dosta su doprineli i pirotski mediji koji misljenja radnika su ponajmanje prenosili ili snimljeno sekli. u pirotskim medijima ni rec dosta dugo nista se nepise o statusu IO”Prvi maj.”bivsi prvomajac,hvala.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker