Sport

Stasavaju nove nade pirotske košarke

U košarkaškom klubu Pirot veliku pažnju posvećuju radu sa mlađim kategorijama svesni činjenice da uspeha nema bez dobre osnove. Selekcija mlađih pionira jedna je od onih u koju klub polaže nade. Tridesetak dečaka rođenih 2003. godine tri puta nedeljno vredno savladava osnove košarkaške igre pod budnim okom trenera Ivice Lakićevića i Miloša Živkovića.

pioniri kk pirot_2

Lakićević kaže da je nakon nekoliko godina stagnacije u poslednje vreme opet povećano interesovanje mališana i njihovih roditelja za ovaj proslavljeni sport.

pioniri kk pirot_1
– Nakon osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i dobrih igara reprezentacije na Evropskom šampionatu, kao i plasmana KK Pirot u Drugu saveznu ligu i juniorske ekipe u A grupu Juniorske lige Srbije sa Crvenom zvezdom i Partizanom povećan je i upis dečaka u klub. Ne sumnjam da je ista situacija i u drugim mestima u Srbiji i to je svakako sjajna vest za naš najtrofejniji sport – kaže Lakićević.

pioniri kk pirot_4
Pored učenja osnovnih košarkaških elemenata, deca se kroz druženje i trening i pravilano psihofizički i socijalno razvijaju.
– Kroz košarku se promoviše zdrav način života, ali i poboljšavaju motoričke sposobnosti i jača i razvija takmičarski duh kod dece. Naša misija je da dečake osim košarke naučimo i tome da se podjednako odnose i prema porazima i prema pobedama i na taj način ih pripremimo za dalji život, a da kroz pedagoški rad u našem klubu izrastu i dobre i lepo vaspitane mlade ljude. Reč je o izuzetno talentovanoj deci, a možda se baš među polaznicima krije budući košarkaški as koji će u budućnosti na najbolji način predstavljati svoj rodni grad – ističe trener Lakićević.

pioniri kk pirot_3

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker