Sport

Stasavaju mlade nade pirotskog ženskog rukometa

Ovog vikenda u Boru je odigran turnir mladjih kategorija za rukometašice na kome su nastupile i mlade nade pirotskog ženskog rukometa sa trenerima Ivanom Ćirić – Ikom i Ivanom Savić- Savicom, inače aktivnim prvotimkama.

Igralo se prvo kolo u Boru gde je bilo šest ekipa ( Bor, Prokuplje, Knjaževac, Boljevac, Vladičin Han i Pirot). Kako bi troškovi bili manji a kako bi bilo što više ekipa koje bi se takmičile, zato je i liga napravljena u vidu turnira. Svaka ekipa je odigrala po dve utakmice tj.odigrano je prvo i drugo kolo-kazala je Pirotskim vestima Ivana Savić.

-Mi smo igrali prvu utakmicu protiv ekipe ŽJRK ” Morava” iz Vladičinog Hana u kojoj smo izgubili rezultatom 19:4, a drugu utakmicu smo odigrali sa domaćinom turnira ŽJRK – RTB “Bor” iz Bora u kojoj smo takodje poraženi rezultatom 21:5. Sve ekipe već nekoliko godina se takmiče što se i videlo na terenu, dok je nama ovo prvo zvanično takmičenje, kako za igrače tako i za nas u ulozi trenera. Za sve nas ovo je bio veliki izazov a slobodno mogu reći i uspeh samim tim sto smo se prijavili za takmičenje i sto učestvujemo. Igračice se na terenu bile veoma poslušne kao i van terena što je za veliku pohvalu. Potrebno je puno strpljenja i rada sa decom ovo je i najteziji period dok se savlada tehnika i kondicija, a uz sve to ih treba i zadržati kao igrače. Naša ekipa je nastupila sa igračicama 2006. godište i mladjima. Sledeće kolo igramo 13. marta a domaćin turnira je Boljevac. Ovim putem pozivam sve zainteresovane devojčice koje žele da se bave rukometom da dodju u sali Pedagoške skole ponedeljkom od 18h i sredom u 19h. Članarima se ne plaća-kaže Savićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker