Lokalna samouprava

Startup centar Pirot: Podeljeni sertifikati polaznicima obuke za programiranje

Danas su u prostorijama Starup centra Pirot podeljeni sertifikati polaznicima obuka za programiranje u C# programskom jeziku. Višemesečnu obuku prošlo je ukupno 45 polaznika, a podeljeni su i sertifikati za 24 zavarivača i CNC operatera. Reč je o zanimanjima koja su deficitarna na tržištu radne snage i za kojima vlada ogromna potražnja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Mira Zlatkov, iz ZIP Centra kazala je novinarima da je organizovana i konferencija uz prisustvo predstavnika DELI centra iz Niša, koji se bavi sličnom delatnošću.

-Sam ovaj projekat otvaranja Starup centra je podržan od strane Ministarstva za inovacione tehnologije i Grada Pirota i sam projekat je sadržao tri faze, adaptaciju i opremanje ovog prostora a u trećoj fazi organizovane su različite programske aktivnosti poput obuka za osnove C# programiranja. Tu obuku prošlo je 45 polaznika. Pripremili smo i brošuru za početnike u biznisu-kazala je Zlatkova. Po njenim rečima Starup centar je zaživeo veoma uspešno jer već sada ima pet kompanija sa petnaestak zaposlenih koji razvijaju svoje poslovne ideje pod okriljem ovog prostora.

Aleksa Cakić, jedan od polaznika, kaže da je veoma zadovoljan obukom za programiranje, koju je uspešno završio.

-Već sada sam u procesu otvaranja svoje firme i siguran sam da će mi ova obuka mnogo značiti. Takođe, planiram da pohađam i obuke koje predstoje jer znanja nikad dosta, naročito u početnoj fazi otvaranja sopstvenog biznisa-kazao je Cakić.

Milica Minčić, master inženjer zaštite od požara uspešno je savladala obuku za programiranje.

-Sve pohvale za našeg predavača Milana koji se puno angažovao i trudio. Časovi su bili interesantni, sadržajni i zaista sam prezadovoljna-kazala je Minčićeva.

Borisav Stojanović kaže da je završio Višu građevinsku školu, već radi u Tigru i kaže da veruje da će mu ova obuka i sertifikat značiti tokom dalje karijere.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker