Lokalna samouprava

Startap centar počinje uskoro sa radom. Objavljen POZIV za buduće stanare

Na osnovu realizacije projekta „Osnivanje startap centra u Pirotu koji finansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, Grad Pirot i ZIP centar za mlade objavljuju:

JAVNI POZIV ZA PRIJEM STANARA U INOVACIONI STARTAP CENTAR

Pozivaju se sva fizička, pravna lica i privredni subjekti koji se bave inovacionim delatnostima (posebno oni u oblasti IT industrije i uslužnim delatnostima koje se obavljaju putem interneta) da se prijave za dodelu prostora za rad u inovacionom startap centru u Pirotu.

Inovacioni startap centar osnovan je od strane Gradske uprave Pirot i ZIP centra za mlade, a finansiran od strane Vlade republike Srbije, Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.  

Sam objekat se nalazi u ulici Takovskoj broj 24, u aneksu sportske hale Kej i koncipiran je da sadrži zajednički radni prostor za kompanije, preduzetnike i fizička lica koja će obavljati svoju delatnost, i trening centra u okviru kojeg će se realizovati edukativne, promotivne, informativne i ostale aktivnosti.

Usluge i povoljnosti koje će inovacioni startap centar pružati svojim stanarima su sledeće:

1. Opremljen radni prostor (sto, stolica, orman za odlaganje)
2. Plaćeni režijski troškovi (struja, voda, komunalije)
3. Besplatni brzi internet
4. Mrežni pristup štampačima
5. Opremljene prostorije za razgovor sa klijentima u inostranstvu (Skype, Viber)
6. Savremeno opremljena sala za sastanke i male konferencije
7. Menadžment startap centra (pravno i finanskijsko savetovanje)
8. Prijem i skladištenje pošte
9. Čajna kuhinja sa mogućnošću korišćenja besplatnog osveženja (kafa, voda, sok)
10. Velika savremeno opremljena sala trening centra, koja se može koristiti za sve vrste seminara, konferencija, radionica, treninga i ostalih javnih događaja u kapacitetu od 50 sedećih i 80 stojećih mesta
11. Prostrani besplatni parking prostor pod video nadzorom ispred samog objekta

Posebno naglašavamo pogodnosti koje se tiču partnerstava, zajedničkih projekata, edukacije i umrežavanja poslova. U tom smislu budući stanari imaće priliku da budu projektno podržani sa svojom inovativnom idejom, pravno i finanskijski savetovani od strane menadžmenta, umrežavani sa potencijalnim saradnicima, kako u startap centru, tako i van njega. Naglašavamo mogućnost organizovanja edukativnih aktivnosti, treninga, seminara i obuka za one oblasti koje sami stanari budu prepoznali kao prioritetne.

Pravo na učešće po ovom javnom pozivu imaju sva pravna i fizička lica (privredni subjekti-preduzetnici i privredna društva, udruženja građana i ostali) bez obzira na nacionalnost, poreklo osnivačkog kapitala i delatnost. Prijava u slobodnoj formi sa obrazloženjem delatnosti i ideje šalje se na imejl adresu: zipcentar@gmail.com. Bliže informacije mogu se dobiti putem telefona 010/ 501-820.

Ovaj poziv je stalno otvoren, a startap centar će primati svoje korisnike do ispunjenja prostornih kapaciteta. Odabir korisnika vršiće komisija nakon sprovedenog intervjua sa svim zainteresovanim stranama.

Finansijski okvir i bliži uslovi saradnje biće definisani naknadno, nakon razgovora sa potencijalnim korisnicima.

U Pirotu, 04. 04. 2019. godine.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker