Lokalna samouprava

Start ap centar u Pirotu na usluzi preduzetnicima – kako i gde do podrške sopstvenom biznisu

U Ugovornoj privrednoj komori Pirot, u organizaciji ZIP centra, održana je radionica sa početnicima u biznisu i ljudima koji žele da pokrenu sopstveni posao. Reč je o radionici u okviru projekta Plan rada Start- ap centra za 2021. godinu. Projekat je podržan od strane kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj i grada Pirota. Ovo je jedna od prvih aktivnosti koje se realizuju u okviru Programa, a do kraja godine će uslediti niz aktivnosti kao podrška preduzetnicima rekla je, direktorka Zip centra Pirot, Mira Zlatkov.

“Današnja radionica je zamišljena tako da onima koji nameravaju da pokrenu sopstveni biznis, ili oni koji su početnici u poslovanju dobiju sve neophodne informacije koje su to sve institucije kojima mogu da se obrate za podršku u svom poslovanju, koji su to izvori finansiranja kod kojih mogu da konkurišu i koja je metodologija prilikom apliciranja. Ova radionica jeste namenjena svim početnicima u poslovanju, ali je akcenat na onim preduzetnicima koji su u prethodne dve godine pokrenuli sopstveni biznis i koji su dobili sredstva od Nacionalne službe za zapošljavanje i grada Pirota. Bitno je da shvate da imaju podršku na svom putu i da postoje institucije kojima mogu da se obrate za pomoć”- izjavila je Mira Zlatkov.

Vladimir Stojanović, diplomirani pravnik, nedavno je osnovao Kancelariju za mirno rešavanje sporova u Pirotu. On smatra da su ovakve radionice veoma korisne jer daju informacije kako da se postupa u novom poslu i da je to razlog zašto se odazvao pozivu da učestvuje na ovoj radionici. Stojanović je korisnik subvencije grada Pirota i Nacionalne službe za zapošljavanje što je značajan podsticaj za ljude koji su na početku, kako je rekao.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker