Gradska hronika

Stare cisterne za mazut kod Solitera otkopane, predstoji uklanjanje

Ovih dana stare cisterne za mazut u Ulici Kneza Miloša, pored Solitera, otkopane su i u skladu sa posebnim projektom, koji predviđa niz bezbednosnih mera, biće uklonjene. Posle vađenja cisterni pristupiće se uređenju prostora, koji je predviđen za novi parking motornih vozila i bicikala, kako je planirano posebnim projektom.

Na ovom prostoru u najužem centru, nakon uređenja, grad Pirot će dobiti još 24 nova parking mesta za motorna vozila i jedno parking mesto za bicikle. Vrednost radova je oko 17 miliona dinara sa PDV-om za oba projekta kaže, načelnik za urbanizam, stambeno komunalnu delatnost i građevinarstvo, Bojan Pešić.

“Čekali smo da vremenski uslovi omoguće početak radova i nadam se da nećemo imati neki zastoj. Važno je istaći da će tu biti posebna pažnja posvećena vađenju cisterni. Maksimalno ćemo, i mi kao uprava, pomoći izvođaču radova oko eventualnog zatvaranja dela ulice, ili cele ulice, a prilikom projektovanja ispitana je sadržina tih cisterni, kako bi se sprečilo da ne dođe do nekih eventualnih problema” – rekao je Pešić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker