Kultura

Stara planina sve zanimljivija filmadžijama. U Toplom Dolu snima se TV serija “Beležnica”

U staroplaninskom selu Topli Do trenutno se snima TV serija “Beležnica”, a filmska ekipa za potrebe snimanja scena svadbe, angažovala je i veliki broj statista iz samog sela. Inače, na Staroj planini, ali i u samom Pirotu i okolini, trenutno se snima ili će se snimati ukupno pet filmova pa nas u narednom periodu očekuje boravak brojnih filmskih ekipa u kraju koji je svojevremeno dobio i sertifikat “film frendli”. 

Serija “Beležnica” radi se u koprodukciji RTS-a i Telekoma Srbije, izvrša produkacija “Košutnjak film”. Radnja serija je zasnovana na romanu Ratka Dmitrovića “Beležnica profesora Miškovića”, a reditelj serije je Miroslav Lekić.

Serija žanrovski pripada fantastici i trileru, što je nesvakidašnji žanr na našim prostorima, a osim Pirota i Stare planine, snimaće se i u Beogradu, Kladovu, Kraljevu, Valjevu…

Serija za temu ima paranormalne pojave, neobjašnjive događaje koji su se odigrali širom Srbije a svi su opisani u beležnici profesora Miškovića, koji je pred smrt zaveštava novinaru Bošku.

fotografija preuzeta sa fejsbuk grupe “Ja volim Topli Do”, uz saglasnost administratora grupe Srđana Cvetkovića i autora fotografije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker