Lokalna samouprava

Stara planina se budi – asfalt stigao u selo Rsovci, počela sa radom škola posle skoro dve decenije

Selo Rsovci, ali i Stara planina uopšte, doživljava preporod, asfaltiranje puta do sela Rsovci je pri samom kraju, kroz selo je već prošao asfalt, a počela je sa radom i škola sa devetoro đaka pa se školsko zvono u ovom prelepom selu čulo posle bezmalo dve decenije.

Danas su Rsovce obišli gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa saradnicima, kao i vlasnica Farme “Eva” Marija Velimirović.

-Najveća radost je obnova seoske škole, neki đaci su već pošli u školu, u višim razredima imamo nekoliko đaka koji imaju onlajn nastavu, za desetak dana se završavaju unutrašnji radovi, menja se stolarija, pod, uradiće se fasada zgrade i novo grejanje. Negde oko tri miliona dinara je izdvojeno iz gradskog budžeta za ovu školu. Sledeće godine još troje đaka će pohađati predškolski program-kazao je Vasić i izrazio zahvalnost vlasnicima Farme “Eva” na ogromnom zalaganju da se oživi ovaj deo Stare planine i obnovi škola.

 

Marija Velimirović, majka četvoro mališana i vlasnica Farme “Eva” zahvaljujući kojoj je preporođeno stočarstvo na Staroj planini, kazala je da je ovo veoma radostan dan za porodice Mirotić, Velimirović, za zaposlene na farmi “Eva” i sve na Staroj planini, posebno za mališane.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker