Lokalna samouprava

Stara planina nastavna baza Rudarsko-geološkog i Šumarskog fakulteta

Danas je u prostorijama Medija centra u Domu kulture u Pirotu potpisan Memorandum o saradnji između Rudarsko-geološkog fakulteta iz Beograda, Šumarskog fakulteta iz Beograda, Turističke organizacije Pirot i Udruženja građana “Osveženje”. Cilj ove saradnje je cilj popularizacije dualnog obrazovanja, kao i promocija turističkih potencijala našeg kraja. Inicijator potpisivanja ovog sporazuma je Udruženje “Osveženje”.

 

dav

 

Ana Petrović, iz “Osveženja” kazala je da će se formirati projektni tim koji će realizovati projekte iz oblasti obrazovanja, sprovođenja stručnih praksi, promocije turističkih potencijala našeg grada.

Dekan Rudarsko-geološkog fakulteta prof. dr Dušan Polomčić kazao je da je pirotski kraj, posebno okolina sela Dojkinci na Staroj planini, izuzetno područje za proučavanje sa aspekta geologije.

-Mi godinama unazad obavljamo studentske prakse jer sa geološkog i hidrogeološkog aspekta ima veoma atraktivnih pojava koje su i te kako važne za naše studente-kazao je dekan Polomčić.

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da je već dogovorena saradnja sa nekoliko studentskih grupa.

-Rad na terenu je jako bitan za fakultete i njih same, ali i za širu društvenu zajednicu. Stara planina ima dosta materijala da ponudi-kazao je direktor Zlatkov.

Pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović kazao je da je ovo dobar način da se dve visokoškolske obrazovne institucije dovedu u naš grad i da oni deo svojih aktivnosti obavljaju ovde.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker