Lokalna samouprava

Stanogradnja u Pirotu u velikom zamahu. Za tri godine izdato ukupno 125 dozvola

Stanogradnja u Pirotu poslednjih godina u velikom je zamahu. Najviše stambenih jedinica izgrađeno je u naselju Senjak, ali i u najužem centru grada zidaju se novi stambeni objekti. Izgradnja individualnih stambenih objekata je takođe primetna, mada se više radi o renoviranju, ili dogradnji kaže, načelnik za urbanizam i građevinarstvo, Bojan Pešić.

“Ako posmatramo poslednje tri godine mi smo izdali 105 građevinskih dozvola za individualne stambene objekte. Tu se radi uglavnom o dogradji i rekonstrukciji, ali jednim delom i o izgradnji potpuno novih objekata. Za isti period izdato je 20 građevinskih dozvola za izgradnju novih stambenih zgrada. To možda ne deluje kao velika brojka, ali ako imamo u vidu da su to stambene zgrade sa 20 i više stanova onda se dobija jedna impozantna cifra koliko je stambenih jedinica izgrađeno samo u poslednje tri godine. Prema podacima kojima raspolažemo investitori nemaju problema sa prodajom stanova. U prilog tome ide i podatak da je u pripremi izdavanje građevinskih dozvola za tri nove lokacije u užem centru grada”- istakao je, pored ostalog, Bojan Pešić.

Stanove kupuju i ljudi iz drugih gradova, jer su iz ekonomskih razloga vezani za Pirot. Senjak jeste zona gde se gradi najviše, jer ima najviše slobodnih parcela. U međuvremenu izgrađen je Zatvoreni bazen, Ulica Drugi ring, gradi se novi plivački kompleks i sve to privlači ljude. Pešić kaže da se ne može prognozirati u kom pravcu bi se grad dalje širio, ali je intencija da se u užem centru grada kupuju i uklanjaju stari objekti i da je težnja da se tu nastavi stanogradnja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker