Ostale vesti

Stanogradnja i izdavanje stanova dobar biznis u Pirotu

Prodaja stanova “na projekat”, izgradnja stambenih zgrada, gradilišta na više lokacija u gradu, izdavanje stanova do 65m2 po ceni  do 400 evra mesečno, nisu karakteristične  samo za srpsku prestonicu, već i za Pirot. Svemu tome doprinela je velika potražnja stambenih jedinica, kako za kupovinu, tako i za zakup. Pomenuta tražnja nije uslovljena jednim faktorom, izgradnjom Koridora, već i poslovanjem multinacionalne kompanije Michelin, ali i povećanim brojem onih koji su svojim poslom u Pirotu.

Potražnja za kupovinom stanova u Pirotu povećala se najpre tokom eksproprijacije parcela za potrebe izgradnje Koridora, a taj trend nastavljen je i povećanjem kapaciteta Tigar tajersa i konstantnim prijemom novih radnika u ovu fabriku.

Metar kvadratni novogradnje u Pirotu se kreće od 620 do 700 evra i cene kao i potražnja imaju rastući trend. Slična je situacija i sa iznajmljivanjem stanova, pa i iznajmljivanjem soba, spratova porodičnih kuća, gde se cena kreće od 150 do čak 400 evra, što je približno cenama u Beogradu i Novom Sadu, a iznad cene zakupa u Nišu.

-Imamo veliko interesovanje za kupovinom naših stanova. Prošle godine smo završili jednu zgradu u kojoj smo prodali sve stanove, i odmah krenuli sa izgradnjom nove zgrade koja će imati dve lamele. Prodali smo i u ovoj zgradi sve stanove iako smo tek izašli iz zemlje i sazidali temelj. Naši kupci su ranije uglavnom bili povratnici iz inostranstva, a sada su mladi bračni parovi, čije je interesovanje sve veće – kaže za Pirotske vesti jedan od vlasnika građevinske firme koja se bavi stanogradnjom u Pirotu. 

Od celokupne ove priče koristi ima ceo grad, restorani, kafići, prodavnice, zakupodavci, ali svakako i građevinski radnici, jer gotovo da nema nezaposlenih iz građevinske struke u Pirotu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker