Korona virusLokalna samouprava

Štab za vanredne situacije: Situacija u Pirotu NEPOVOLJNA, sa tendencijom prelaska u VANREDNU

Danas, 17. novembra održan je sastanak Štaba za vanredne situacije u Pirotu, u užem sastavu, sa predstavnicima medicinske struke, a povodom analize stanja na nivou grada vezano za epidemiju virusa COVID 19. Situacija u Pirotu je nepovoljna sa tendencijom prelaska u vanrednu.

Opšti je zaključak da je virus aktivan u populaciji i svuda oko nas, ali bez registrovanih žarišta u kolektivama.

Primetan je nagli porast obolelih, a evidentan je i rastući trend pozitivnih pacijenata, kao i povećan broj prijema u kovid ambulanti Doma zdravlja.

Analizirana je situacija u predškolskoj ustanovi, kao i pirotskim školama, i još jednom se apeluje na roditelje, od kojih je jedan od njih nezaposlen, da ne dovode decu u vrtić.

Takođe kod pojave respiratornih infekcija kod roditelja i užih članova porodice, preporučuje se da se deca ne vode u vrtić i školu.

Kod pojave akutnih respiratornih infekcija kod zapošljenih, apeluje se da poslodavci organizuju rad istih od kuće, i isti ne dolaze na posao.

Povodom predstojećih slava, apeluje se na građane da slave obeležavaju isključivo u krugu uže porodice i njenih članova.

U narednom periodu konstantno će se vršiti inspekcijska kontrola poštovanja propisanih mera za širenje virusa, donetih od strane republičkog kriznog štaba, i sankcionisati svako nepoštovanje u skladu sa nedavno donešenim Zakonom.

Od subote, 21.novembra, prijem pacijenata sumnjivih na COVID 19, obavaljaće se u ATD prostoru pri Opštoj bolnici Pirot, nakon najave telefonom od strane lekara Doma zdravlja iz kovid ambulante u Tijabari.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA PIROTA

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker