Lokalna samouprava

Štab za vanredne situacije pripravan za eventualne poplave. U maju dvadesetak kišnih dana

Sreten Savov, koordinator Štaba za vanredne situacije Grada i član Saveta za bezbednost, kazao je Pirotskim vestima da je Štab spreman, da u slučaju jakih padavina kiše i eventualnih poplava, reaguje na svim kritičnim mestima, s obzirom da će tokom maja biti dvadesetak kišnih dana, a i praksa ranijih godina je pokazalo da je upravo ovaj period kritičan kada je reč o potencijalnim problemima ovog tipa.

-Ovom prilikom, još jednom, apelujemo na građane da ne odlažu smeće u kanale i reke, jer upravo neodgovorno ponašanje pojedinaca može da bude uzrok izlivanja voda iz korita. Savet za bezbednost grada Pirota, takođe, obavlja svoje redovne aktivnosti. Osuđujemo svaki vid narušavanja javnog reda i mira i nedomaćinskog odnosa prema javnoj svojini. Oni koji uništavaju imovinu i priroda dobra treba da odgovoraju nadležnim organima. Naše je da preventivno delujemo, da pozovemo građane da se uključe u zajedničke akcije čuvanja i održavanja : Keja, dvorišta škola, sportskih objekata, mobilijara, korita reka i dr, da podržimo aktivnosti i projekte državnih organa, škola, udruženja građana, javnih ustanova-navodi Savov. 

Po njegovim rečima, s obzirom da izuzetno pozitivan odjek, koji je u javnosti imao gest naših mladih sugrađana Nikole Blagojevića i Mirjane Panić, koji su pokazali izuzetnu zrelost, odgovornost i ljubav prema rodnom gradu, Savet će i u narednom periodu nastaviti da ovakve primere istakne kao primer svima.

-Uvek treba da istaknemo pozitivne primere maturanata Nikole Blagojevića i Mirjane Panić koji su pokazali zrelost, odgovornost i ljubav prema svom gradu. Verujemo da je takvih mnogo više i da ih treba ohrabriti u javnim osudama i sprečavanju neprimerenog ponašanja pojedinaca.Takođe, ističemo pozitivan primer Udruženja građana koji su, tokom praznika, očistili korita i okoline Toplodolske reke i Temštice-zaključuje Savov u izjavi Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker