Korona virus

Štab za vanredne situacije: Podela zaštitne opreme pirotskim medicinarima. Pripremaju se paketi za stare i ugrožene

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota mr Vladan Vasić danas je predstavnicima pirotskih zdravstvenih ustanova podelio zaštitu opremu, vizire, maske, mantile, pantalone i čizme. 

-Opremu smo nabavili i za Opštu bolnicu, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje i za naše stomatologe. Reč je o 50 pari gumenih čizama, 80 vizira, 55 litra asepsola i 34 mantila i pantalona koje su antikapljične, vodootporne za višekratnu upotrebu. Želimo da naši zdravstveni radnici budu što je bolje moguće opremljeni a da im što je moguće manje treba-kazao je gradonačelnik Vasić.

Vasić: Pripremamo preko 3.200 paketa za najugroženije penzionere. Situacija u Pirotu pod kontrolom

-Paketi će biti podeljeni najugroženijim penzionerima i generalno našim sugrađanima koji su ugroženi. To će biti paketi sa osnovnim životnim namirnicama i  sredstvima za higijenu. To će biti podeljeno ove ili sledeće nedelje, radimo na nabavci. U stalnom smo kontaktu sa zdravstvenim radnicima, situacija u Pirotu je pod kontrolom. Molimo sve naše sugrađane da se u naredne dve nedelje pridržavaju svih mera koje Vlada propisuje kako bi kroz ovu krizu prošli što je moguće bolje-poručio je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker