Lokalna samouprava

Štab za vanredne situacije Grada Pirota: Još 7.615 penzionera u Pirotu dobiće pakete pomoći

Pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović izjavio je Pirotskim vestima da će pakete pomoći, odlukom Štaba za vanredne situacije Grada Pirota, dobiti još 7.615 penzionera koji imaju primanja do 30.000 dinara. Prvobitno je podeljeno preko 4.000 paketa pomoći, od čega je oko 3.550 paketa podeljeno penzionerima sa najnižim penzijama, do 15.000 dinara, dok su ostali paketi podeljeni ugroženim sugrađanima sa spiskova Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.

Najnovijom odlukom Štaba za vanredne situacije pakete pomoći dobiće i penzioneri koji primaju od 15.113,02 dinara do 30.000 dinara.

paketi pomoći pirot

-Ukupno 7.615 penzionera će dobiti pakete. Danas je objavljena javna nabavka za nabavku paketa tako da očekujemo da se procedura završi u narednih desetak dana kako bi početkom juna krenuli sa distribucijom paketa. U paketima će biti osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu-kazao je Ranđelović.

bojan ranđelović, pomoćnik gradonačelnika

Rađelović je kazao i da se iz objektivnih razloga dešavalo da u prvom krugu podele paketa, mali broj penzionera koji zadovoljava kriterijume ne dobije pakete.

-Tu je reč o objektivnim razlozima, ili nismo uspeli da ih nađemo na adresi ili su u pitanju drugi objektivni razlozi. Pozivam sve one koji nisu dobili pakete a spadaju u kategoriju penzionera koji su obuhvaćeni ovim vidom pomoći, da dođu u Uslužni centar gde mogu da se provere spiskove i isprave eventualne greške kako bi svi koji imaju pravo, dobili ovu vrstu pomoći-kazao je Ranđelović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker