Korona virusLokalna samouprava

Štab za vanredne situacije: Donete nove mere i preporuke

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije Grada Pirota analizirana je spremnost javnih preduzeća sa aspekta aktuelne epidemiološke situacije, ali i nastupajuće zimske sezone. Gradonačelnik Vasić kazao je novinarima nakon sednice da su javna preduzeća da odgovore svim izazovima koji se mogu pojaviti u narednom periodu, a kada je reč o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ona je ocenjena nesigurnom prema nepovoljnoj, a donete su i brojne preporuke.

-Zbog pogoršanja situacije i uvođenja vanredne situacije na teritoriji opštine Dimitrovgrad, preporuka je direktorima škola u kojima ima dece koja na nastavu dolaze iz Dimitrovgrada, da se deci preporuči da pohađaju onlajn nastavu. U narednih 25 dana neće biti venčanja van gradske uprave, jer je to uzelo maha i često se okupi više od 30 osoba. Zaključak je i da se nastavi sa edukacijom u osnovnim školama, da se vrši obilazak vrtića, javnih ustanova, marketa, da se vidi kako se primenjuju sve mere predostrožnosti, da se poveća nivo ozbiljnosti u primeni ovih mera. Odlažu se i sportska školska takmičenja do 1. decembra, a obustavljaju se i probe folklora i plesnih ansambala, jer su to situacije gde dolazi do direktnog kontakta-kazao je gradonačelnik Vasić.

Pogledajte šta o aktuelnoj situaciji kažu direktori Zavoda za javno zdravlje u Pirotu dr Elizabeta Aleksić i Doma zdravlja Pirot dr Radovan Ilić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker