IntervjuLokalna samouprava

Šta je obeležilo 2019. godinu? Analiza investicija i privrednih aktivnosti u Gradu. Uloženo nekoliko miliona evra u infrastrukturu

Šta je obeležilo 2019. godinu – analiza investicija i privrednih aktivnosti, pogledajte intervju sa gradonačelnikom Pirota, mr Vladanom Vasićem. Osim direktnih investicija u infrastrukturu, koje su dostigle oko tri miliona evra, još toliko su investirala javna preduzeća, toplana uvodi komprimovani gas kao energent, a značajne investicije imaju i Regionalna deponija koja je izgradila Postrojenje za sekundarnu separaciju otpada, Vodovod i kanalizacija, Komunalac, praktično sva javna preduzeća. Kada sve to saberemo, dolazimo do investicija od šest miliona evra, kazao je gradonačelnik Vasić.

Zahvaljujući odličnoj saradnji Grada sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije u školstvo je samo u 2019. godini investirano preko dva miliona evra, a velike investicije se tek nastavljaju jer sledi rekonstrukcija Gimnazije i Opšte bolnice Pirot, što su takođe milionske investicije. Investicija koja je obeležila 2019. godinu a od opšte društvenog značaja je, svakako je završetak izgradnje Koridora 10. 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker