Lokalna samouprava

Šta će se sve graditi u Pirotu u narednom periodu? Gradjani Pirota poslali 116 ideja za projekte

Najveći broj glasova za predloge građana odnosi se na uređenje Poligona za obuku vozača, zatim, izmeštanje autobuske stanice, sajamski prostor u okviru zgrade zatvorene pijace u naselju ATP, kružni tok kod Tvrđave "Kale" i Muzej ćilimarstva, odnosno uređenje zgrade "Bela mačka"

Plan kapitalnih investicija još jedan je od strateški važnih dokumenata grada Pirota na koga će svojim predlozima značajno uticati i gradjani Pirota. Nacrt plana je urađen, formirana je odgovarajuća komisija i upoznata je šira javnost, kako bi se čuli novi predlozi. Prema rečima gradonačelnika Pirota, mr Vladana Vasića, Nacrt plana sadrži 123 projekta koje su predložile ustanove, odnosno  budžetski korisnici, i što je posebno dobro – 116 predloga dali su građani.

“Formirali smo komisiju u kojoj su i predstavnici opozicije. Glasali smo na taj način što je svako od nas izabrao petnaest projekata i rangirao ih, čime je sužen krug. Najviše glasova za projekte od strane ustanova, organizacija i javnih preduzeća dobili su projekti – izgradnja zgrade Hitne pomoći, otvorenog plivačkog kompleksa, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcija Doma Vojske i uređenje Gimnazije. Drago mi je što ćemo “napasti” tri od ovih pet projekata. To je bazen koji je već počeo da se gradi, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i Dom Vojske, jer koliko znam u skupštinskoj proceduri je usvajanje kredita prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj, koji uzima Ministarstvo kulture, a dobar deo novca, oko 150 miliona dinara je opredeljeno za rekonstrukciju Doma Vojske-kaže Vasić i dodaje:

Buduci Otvoreni plivacki bazen u Pirotu
Buduci Otvoreni plivacki bazen u Pirotu

-Najveći broj glasova za predloge građana odnosi se na uređenje Poligona za obuku vozača, predložene su neke lokacije i mislim da ćemo je vrlo brzo odrediti. Zatim, izmeštanje autobuske stanice, sajamski prostor u okviru zgrade zatvorene pijace u naselju ATP, kružni tok kod Tvrđave “Kale” i Muzej ćilimarstva, odnosno uređenje zgrade “Bela mačka”. Kao što vidite sve su to dobri projekti, mi smo ih rangirali sa prvih petnaest, ja sam samo naveo prvih pet iz obe kategorije”-navodi Vasić.

gradonačelnik pirota mr vladan vasić

Vasić kaže da je vrlo važno da se čuje glas javnosti, što je učinjeno, i smatra da je bilo veoma kvalitetnih predloga.

-Za mnoge projekte počela je priprema projektne dokumentacije i rešavanje imovinsko pravnih odnosa, ali svakako je glas javnosti bio veoma bitan. Bez predloga građana verovatno ne bi ni počela izgradnja otvorenog bazena-zaključuje Vasić.

Pirot iz vazduha
Pirot iz vazduha

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker