Lokalna samouprava

Sreten Savov, koordinator Štaba za vanredne situacije: Pravovremena reakcija svih nadležnih službi

Sreten Savov, koordinator Štaba za vanredne situacije Grada Pirota izjavio je za PV da su sve nadležne službe, još sinoć, kada je nevreme protutnjalo pirotskim krajem, reagovale. 

 

Radnici JP Komunalac su odmah počeli sa čišćenjem ulica i otklanjanjem  štete koja je nastala na javnom prostoru na teritoriji grada Pirota. „Odmah se reagovalo, na sreću nije bilo veće štete kao u drugim delovima Srbije. U Pirotu je nevreme napravilo  manju štetu na privatnim objektima, automobilima, javnim površinama ali to se događa prilikom ovakvih vremenskih nepogoda. Svi su bili spremni da reaguju ako dođe do najgorih situacija ali na sreću toga nije bilo“ – istakao je koordinator Štaba za vanredne situacije.

Savov kaže  da su se u toku prepodneva javljali građani koji su prijavljivali štetu nasastalu na objektima ili automobilima ali on podseća da naknada štete koja nastaje u ovakvim slučajevima nije u nadležnosti lokalne samouprave. „Jedino  osiguranje imovine može da pokrije štetu koja nastane u elementarnim nepogodama. Zato je preporuka svima koji to mogu da osiguraju svoju imovinu od elementarnih nepogoda. Garad Pirot i Republika Srbija su prilikom veikih nepogoda davali neku vrstu nadoknade ali to je socijalna kategorija a ne saniranje potpune štete“ – kaže Savov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker