Obrazovanje

Sredstva Ministarstva prosvete, od 70 hiljada evra, Tehnička škola u Pirotu koristi za nabavku najsavremenije nastavne opreme

Pored sredstava koje lokalna samouprava Pirota redovno izdvaja za potrebe Tehničke škole veliku podršku Školi pruža i Ministarstvo prosvete. Prema rečima direktora Tehničke škole u Pirotu, Milana Božića, zahvaljujući pomoći resornog ministarstva privodi se kraju realizacija projekta “Modernizacija škole”. Reč je o vrlo značajnoj sumi novca, 70 hiljada evra, za kupovinu raznovrsne opreme. 

“To je veliki novac i mi smo kupili 47 savremenih računara, dva lap topa, dva projektora, četiri interaktivne table, nekoliko običnih tabli, platna, videobimove, štampače i skenere, i to ne obične već centre za štampanje i skeniranje. Nabavili smo opremu za fizičko vaspitanje, kao što su švedski sanduci, švedske klupe, lopte, prepone, čunjevi, kugle, strunjače, razboj, kozlići, jednostavno sve što je u ovom trenutku Školi potrebno za opremanje sale. Kupili smo stolice, stolove, ormane i tako dalje. Što se tiče smera elektronike na vozilima oni su dobili dvostubnu dizalicu nosivosti tri tone, opremu za servisiranje klima uređaja na automobilima, tester izduvnih gasova, kolica sa alatima i to veliku količina alata, mobilni digitalni osciloskop, termovizijsku kameru za otkrivanje kvarova. Dobar deo opreme je stigao u Školu, a očekujemo isporuku još opreme koju smo naručili” – izjavio je Božić.

Božić kaže da se istovremeno organizuje obuka za profesore koji će ovu savremenu opremu koristiti u nastavi. To je redovna praksa da se obuka kadrova realizuje paralelno sa nabavkom nove opreme. Pored stručnog obučavanja nastavno osoblje ima obuku i iz oblasti pedagogije, psihologije i pristupa učenicima. Resorno ministarstvo će obezbediti i opremu za držanje kurseva za obrazovanje odraslih, s obzirom da je Škola verifikovana za veći broj obuka.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker