Obrazovanje

Srednja stručna škola: Radionice o SIDI

U Srednjoj stručnoj školi održane su edukativne radionice na temu HIV infekcija, prevencija i zaštita, za učenike prvog i trećeg razreda. Radionice su realizovane povodom obeležavanja 1. decembra, Svetskog Dana borbe protiv SIDE. Sonja Petrov, zdravstveni radnik Zavoda za javno zdravlje, je realizovala radionice, u saradnji sa Jelenom Veličković, pedagogom škole i Marijom Gogić, nastavnikom hemije. 

Srednja stručna škola dugi niz godina ima izuzetnu saradnju sa Zavodom za javno zdravlje, koji, u sklopu svojih zdravsteveno preventivnih aktivnosti organizuju edukativne radionice sa učenicima prvog razreda.
Učenici su prvog dana  popunjavali anonimni upitnik na temu Šta znaš o SIDI a potom su pratili prezentaciju i aktivno učestvovali u diskusiji. Drugog dana su sumirani odgovori iz upitnika, otklonjene i objašnjene izvesne nedoumice, a potom su učenici odgledali film, rađen po istinitom događaju.
Cilj ovih radionica je prevencija rizičnog ponašanja mladog dela populacije od 15 godina pa nadalje i poboljšanje znanja o HIV infekciji i mogućim rizicima po zdravlje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker