Obrazovanje

Srednja stručna škola obeležila 28 godina postojanja

Srednja stručna škola u Pirotu obeležila je 28 godina rada u sredu 26.maja.2021. godine. Povodom dana škole, učenici i nastavnici predstavili su svoje talente, veštine i znanja u okviru akcije pod nazivom “Nije kul biti kao svi. Budi kul i pokaži šta znaš“.

Predstavljanje učenika i nastavnika održano je u fiskulturnoj sali škole. Učenicima se obratila preduzetnica iz pirota Biljana Marinkov, koja je svoj hobi pretvorila u privatni posao. Cilj akcije je motivisanja učenika da razvijaju svoje talente i veštine kao i jačanje samopouzdanja kod učenika. Direktor škole Dragoslav Mančić je učesnicima akcije uručio pohvalnice i knjige.

Učenici su predstavili svoje talente i interesovanja kroz crtanje, pevanju, pisanje literarnih radova, sviranje, tetoviranje, izradu aparata za tetovažu, fotografiju, crtež, prezentiranje proizvoda od lekovitog bilja….

Srednja stručna škola osnovana je 1993. Godine odlukom Vlade Srbije kao Građevinsko tehnološka škola. Godine 2005. Menja naziv u Srednja stručna škola. Za narednu školsku godinu Škola će upisivati učenike za obrazovne profile: Tehničar za polimere u dualnom obrazovanju i obrazovni profil Frizer.

Srednja stručna škola Pirot
Tim za saradnju sa medijima

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker