Gradska hronika

Srednja stručna škola na Festivalu dramskih sekcija

Na prvom Festivalu dramskih sekcija osnovnih i srednjih škola ”Šta dramiš” u Nišu, u subotu 26.marta, učestvovala je Srednja stručna škola iz Pirota i to kao jedini predstavnik svoga grada. Tema predstava, u trajanju od 10 do 15 minuta, je iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine . To je bio izazov za školu jer u njoj postoji smer tehničar za zaštitu životne sredine. Naziv predstave je ”Misli globalno, radi lokalno”. Pripremali su učenici: Mladenović Milica (treći razred), Milošević Bratislav (drugi razred) i Jovanović Ljubisav (prvi razred) uz pomoć i podršku profesorke srpskog jezika i književnosti, Nataše Gligorijević.https://youtu.be/SQSXjf9RXIg

”Predstava je dobila pozitivne kritike, pohvaljena je gluma i originalnost učesnika. Kroz humor i šalu poslali su poruke i savete. Nadamo se da će saradnja biti nastavljena i da će Festival zaživeti, ” kaže profesorka Nataša Gligorijević.
Milica Mladenović, učesnica Festivala, kaže da nosi pozitivne utiske. ”Na kreativan način smo praktično primenili stečena znanja iz oblasti ekologije. Mi dosta praktično radimo u školskim laboratorijama, a ovo je bio jedan drugačiji način da pokažemo ono što znamo. Svi smo oduševljeni, a i stekli smo nova poznanstva i razmenili iskustva sa vršnjacima,” kaže Milica.

srednja strucna skola, dramska sekcija

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Dana 28.3.2016 g. u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu odrzana je promocija knjiga “Du[ata na Caribrodsko” i monografija sela Vrapce.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker