Lokalna samouprava

Srećno prvaci! 411 đaka prvaka krenulo u prvi razred u pirotskim osnovim školama, 4 više nego prošle godine

U prvi razred osnovnih škola u Pirotu krenulo je jutros 411 prvaka, što je četiri prvaka više nego prošle godine, poručio je jutros gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić koji je sa zamenicoim predsednice Gradske skupštine Emilijom Popović obišao đake prvake u OŠ “Vuk Karadžić” i poželeo im puno sreće i uživanja tokom školovanja.

-Zadovoljstvo mi je da pozdravim sve đake prvake u Pirotu, ove godine imamo 411 đaka prvaka, u OŠ “Vuk Karadžić” 106. Četiri đaka prvaka imamo više nego prošle godine, Grad Pirot 411 miliona dinara izdvaja za školstvo u Pirotu. Deci želim da poručim da uživaju u školi, škola nije bauk, naprotiv, deca imaju razloga da se raduju-kazao je Vasić đacima prvacima.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Tugomir Cvetković čestitao je svim prvacima polazak u školu i istakao da Gradska uprava pruža bezrezervnu podršku školskom sistemu u našem gradu. Cvetković je poručio deci da dolaze u školu za velikom istorijom jer ova škola slavi 207 godina postojanja, što je jubilej vredan poštovanja. Cvetković je pročitao pismo ministra prosvete Branka Ružića a pre prozivke i upoznavanja đaka prvaka sa učiteljicama, stariji đaci su priredbom poželeli dobrodošlicu svojim novim školskim drugarima.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker