Lokalna samouprava

SREĆNO BADNJE VEČE! Dvoipogodišnji Jovan dobitnik zlatnika iz česnice u Pazarskoj crkvi!

Večeras je u centralnom gradskom hramu – Pazarskoj crkvi, po tradiciji, pred ogromnim brojem vernika, većim nego ranijih godina, održano bdenije, paljenje badnjaka i lomljene česnice. Zlatnik je pripao dvoipogodišnjem Jovanu. Njegova majka Brankica Ilić Fedeler kazala je novinarima da je presrećna što je baš njen sin imao tu sreću da dobije zlatnik iz česnice.

Jerej Miljan Panić, starešina Pazarske crkve poručio je vernicima da se večeras obeležava jedno posebno veče posvećenu Isusu Hristu, koji se rodio da bi doneo sreću svim ljudima na zemlji.

-Bog je postao čovek iz ljubavi prema čoveku i prema svetu, ne zato što je on morao da se rodi, već iz svoje slobode, što voli čoveka i ovaj svet koga je stvorio-kazao je Panić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić istakao je da mu je drago što svake godine sve veći broj ljudi prisustvuje obeležavanju Badnje večeri u hramovima širom Pirota i okolnih sela.

-Svim Piroćancima i gostima sa strane čestitam i Badnje veče i Božić i Novu godinu. Mi smo ove godine pokušali i ljudima koji su siromašni ulepšamo ove dane praznika. Podelili smo preko 5.500 paketa, deci smo delili paketiće, delimo i ogrevno drvo onima kojima je to potrebno, a mi se nadamo da će 2023. godina biti još bolja u odnosu na prethodnu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Brankica Ilić Fedeler, majka dvoipogodišnjeg Jovana, koji je dobio novčic iz česnice kazala je da je jako srećna i  ponosna i dodala da svim građanima Pirota želi da budu zdravi i srećni u 2023. godini.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker