Gradska hronika

Sreća, izbegnut požar širih razmera u jedanaestospratnici u centru Pirota

Na svu sreću sve se dobro završilo, bez žrtava i uz zanemarljivu materijalnu štetu, a moglo je imati teške posledice, širih razmera. U Ulici Predaraga Boškovića, u centru Pirotu, na 6. spratu zgrade sa 11 spartova, koja je građevinski povezana sa drugom jedanaestospratnicom u Ulici Vuka Pantelića, došlo je do požara. Po svemu sudeći stanar (M.T), koji živi sam, zaspao je sa upaljenom cigaretom, ili nije primetio da mu je cigareta pala na krevet, i tako je došlo do paljenja ćebeta i ležaja. Na sreću, uspeo je da ugasi vatru, tako da vatrogasci koji su u tren oka bili na licu mesta, s obzirom da je dojava bila blagovremena, nisu imali potrebe da intervenišu, sem da podrobnije pregledaju mesto koje je moglo da izazove veliku nesreću.

U hodnicima zgrade iznad 6. sprata bilo je podosta dima, ne može se reći da je to bio gust dim, ali, s obzirom da su bili zapaljeni sintetički materijali, teško se disalo i “štipalo” je grlo i oči. Većina stanara bila je u hodnicima spremna da napusti zgradu, ali nije bilo potrebe. Vatrogasci su ubrzo otvorili prostor za ventilaciju i vrata zajedničke terase tako da je zgrada za kratko vreme provetrena.

Prema rečima ljudi koji žive u ovoj zgradi stanar M.T, od kako mu je majka nedavno preminula, živi sam. Kažu da je prava sreća što je njihov komšija, ipak, bio priseban u ovakvoj situaciji i uspeo da ugasi vatru koja bi, nesumnjivo, vrlo brzo zahvatila i ostale prostorije i proširila se.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker