Sport

Srebro za Miroslavu Đorđević, bronze za Nikolu Ćirića i Uroša Mijalkovića

Najbolji pirotski sportista karatista Uroš Mijalković ovoga vikenda prvi put je nastupao u seniorskoj konkurenciji u dresu reprezetacije Srbije na Svetskom kupu u Sloveniji. U prvom kolu Uroš je trijumfovao protiv Italijana ali je u drugom izgubio od ruskog prvaka rezultatom 1:0. Danas, drugog dana takmičenja  Uroš je kao član seniorske reprezentacije Srbije osvojio bronzanu medalju na tom velikom svetskom takmičenju pobedom nad izvanrednom reprezentacijom Ukrajine. Reprezentacija Srbije nastupala je u sastavu Bitević,Mijalković,Jovanović,Stijović i Šestakov.

Miroslava Djordjevic

Osim u Sloveniji pirotski karatisti ovog vikenda nadmetali su se i u Kragujevcu gde je održan kvalifikacioni turnir za državno prvenstvo, kao i u Beogradu gde je održan Mavaši kup na kome je zablistala Miroslava Đorđević osvojiviši srebrnu medalju u žestokoj konkurenciji od preko 400 takmičara iz nekoliko zemalja. Osim Đorđevićeve, na ovom takmičenju nastupali su i pioniri KK Proletera Nikola Manojlović, Nikola Kamenović i Lazar Lukić, koji su po rečima trenera Đorđevića bili dobri, ali zbog manjka iskustva na jakim takmičenjima i veoma teškog žreba nisu ostvarili plasmane koje zavređuju.

Na kvalifikacionom turniru za Državno prvenstvu Nikola Ćirić osvojio je bronzu, Miloš Nikolić bio je četvrti a Marko Rajković peti.

tekst Aleksandar Ćirić

foto KK Proleter

 

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker