Sport

Srebro i bronza za pirotske atletičare

Na Međunarodnom čelendž turniru u Dudincu u Slovačkoj, koji se održava pod patronatom IAAF, Međunarodne atletske federacije, pirotski atletičari ostvarili su večeras odlične rezultate, Jovan Delčev je osvojio srebro, a Nikola Lilić bronzu u konkurenciji takmičara iz čak 25 zemalja.

atleticari

Kako je Pirotskim vestima neposredno nakon takmičenja večeras kazao Nikola Lilić, konkurencija je bila žestoka.

-Hodao sam 46:15 na 10 kilometara i osvojio bronzu tako da sam zadovoljan i ovo je odlična uvertira za Balkanske igre koje me očekuju 18. aprila tako da sada to takmičenje dočekujem sa posebnim elanom nakon večerašnjeg uspešnog nastupa. Na mitingu je bilo takmičara iz čak 25 zemlje-kaže Lilić za Pirotske vesti.

Odličan je bio i Jovan Delčev, koji je ostvario svoj novi lični rekord 49:04, takođe na 10 kilometara i osvojio srebrno odličje. 

Trener pirotskih atletičara Predrag Krstović javljajući se Pirotskim vestima iz Slovačke kaže da je prezadovoljan rezultatima svojih takmičara.

-Prezadovoljan sam plasmanima i mogu da kažem da su sada spremni za još veće uspehe i podvige. Ono što ih očekuje jeste “napad” na norme i to za evropsko(Nikola Lilić) i svetsko prvenstvo (Jovan Delčev).

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker