Dimitrovgrad

Srebro i bižuterija na Gradini

Carinici su 20. i 23. februara 2016. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina sprečili dva pokušaja krijumčarenja nakita od srebra i bižuterije.

image

Pet kilograma nakita od bižuterije i 32 ručna časovnika robnih marki „Spectrum“ i „Coliseum“, carinici su na tom prelazu otkrili sinoć oko 22 časa, u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave za kontrolu.
Bižuterija je pronađena u automobilu „VW Golf“, tutinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Srbije. 

image

Iako je prethodno uveravao carinike da osim ličnih stvari i nekih sitnica nema ništa što bi trebalo da prijavi za kontrolu, ubrzo je utvrđeno da je u rezervni točak sakrio svu bižuteriju i satove koje nije prijavio. 
Tri dana pre toga, carinici su na istom graničnom prelazu sprečili i pokušaj krijumčarenja preko 500 grama uglavnom srebrnog nakita. 
Nakit su otkrili tokom detaljne kontrole autobusa i putnika koji su se iz Istanbula vraćali u Novi Pazar. Tada je kod 49-godišnje putnice iz Novog Pazara, koja je carinicima rekla da osim ličnog prtljaga nema ništa što bi trebalo da prijavi za carinjenje, otkriveno čak 9 lančića (pet zlatnih i četiri srebrna), 28 srebrnih prstenova, 16 srebrnih privezaka i 36 srebrnih minđuša. 
Pošto je carinik posumnjao da putnica kod sebe krije neprijavljenu robu, pozvao je koleginicu koja je izvršila lični pretres kojim je potvrđeno da je putnica sav nakit sakrila u brushalter i džepove pantalona. 
U oba slučaja roba je privremeno zadržana do okončanja postupka pokrenutog pred nadležnim sudom

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker