Lokalna samouprava

SPUST NIŠAVOM NIKAD MASOVNIJI (VIDEO)

Ovogodišnji spust gumama na Nišavi ostaće upamćen kao najbolje organizovan i najmasovniji do sada, a po rečima direktora Sportskog centra Pirot Nenada Đorđevića, učestvovalo je više od 500 avanturista među kojima je bilo male dece, mnogo poznatih pirotskih sportista, ali i naših starijih sugrađana koji se nisu ustručavali da uživaju u ovom jedinstvenom događaju.

Po završetku jednočasovnog spusta za sve učesnike obezbeđeno je okrepljenje, a posebnu erupciju oduševljenja izazvala je pena parti.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić podsetio je da se ove godine obeležava 100 godina pirotskog Keja i da je ova odlično organizovana manifestacija podstrek da svi moramo da brinemo o Keju, da ga čuvamo za buduća pokoljenja.

Među učesnicima su bile i čitave porodice, a posebno su uživali mališani koji se nisu plašili nišavskih brzaka, naprotiv.

Jedan od najstarijih učesnika, strastveni ribolovac i veliki zaljubljenik u Nišavu, šezdsetsedmogodišnji Zoran Stefanović – Bata Pici, kaže da je u Nišavi praktično odrastao, u njoj se leti rashlađuje od sedme godine života.

-Pamtim Nišavu kad su ovde bile vrbe, hvatali smo ovde klenove, punili kese. Kupam se tu od sedme godine, ako doživim i 100 godina i onda ću da se spustam. Sedmi pršljen mi je uništen, kukovi otišli i jedni i drugi, ali nije me to omelo da uživam u spustu Nišavom-kaže Stefanović.

Vladimir Stojanović, Piroćanac i strastveni sportista – rekreativac, kaže za Pirotske vesti da mu je ovo drugi spust.

-Utisci su fenomenalni, organizacija je odlična, tako da planiram i narednih godina da učestvujem-kaže Stojanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker